24 Apr 2022 Syurga di Dunia
 |  Category: Uncategorized

Syurga Allah itu luas. Kedamaian di syurga dimulai sejak di dunia. Walau orang luar melihat keadaan kita sempit, tapi hati yang lapang menjadikan semua keadaan terasa lapang. Bahagia sekali hari ini mendapatkan that sense of happiness. Kayaknya kepingin mendoakan kebaikan dan kabahagiaan untuk semua orang. Ampuni dan maafkan ya Allah karena khilaf, dosa dan kesalahanku menghijab hati menjadi terasa sempit. Padahal berlimpah ruah nikmat yang telah Engkau karuniakan atasku. Jangan Engkau hijab hatiku dari segala yang haqq. Berikanlah aku perspektif yang benar dalam setiap keadaan. Aku hanya menggantungkan harapan kepada-Mu ya Robb. Tuhan langit dan bumi. Teguhkan aku dalam amr-Mu.

Di bulan Ramadhan yang mulia ini, aku ingin menggapai taqwa pada-Mu. Kalaupun masih teramat jauh predikat itu layak tersemat, ya setidaknya dalam proses mendekati. Semoga Engkau berkenan mengganti sayyiahku dengan hasanah.

#writing is my way to heal.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply » Log in